Proljetni Fitnes

Video: Proljetni Fitnes

Video: Proljetni Fitnes
Video: 3D ФИТНЕС 2024, Marš
Proljetni Fitnes
Proljetni Fitnes
Anonim

Kardio treninzi su najbolji za proljeće jer pomažu u sagorijevanju masti i sagorijevanju kalorija. Tijelo se prilagođava kardio treningu u samo osam treninga.

Da biste smršali, trebat ćete pet sati tjedno s različitim intenzitetom. Od ovih sati, dva bi trebala pasti na intenzivnom treningu, jedan - na ugodnoj šetnji i dva - na aerobnim vježbama srednjeg intenziteta.

Plivanje
Plivanje

Trčite sami jednom tjedno ako nemate prijatelja koji se žele pridružiti vašoj želji za trčanjem. Da biste održali visok nivo intenziteta, svakih sedam minuta trčanja skočite stotinu puta na jednom mjestu ili, najbolje od svega, na konopu. Najbolje je trčati ujutro prije doručka ako vam je srce u redu.

To su intenzivni treninzi. A trening sa srednjim intenzitetom je u bazenu. Proljeće je savršeno vrijeme za kupanje, jer nemate šanse da se prehladite ako kosu ne isušite.

Sklekovi
Sklekovi

Plivanjem ćete ubrzati otkucaje srca, a mišići leđa i tijela. Ako vam se ne da plivati, trčite na traci za trčanje ili vježbajte kros.

Dobro rješenje za kardio trening srednjeg intenziteta je pohađanje sata joge. U proljeće vrijeme omogućava vježbanje u prirodi.

Rotiranje obruča, poznatog kao hula hoop, takođe je dobar kardio trening. Osim što je dobar za srce, razvija fleksibilnost tijela i brine se za vitku figuru.

Ako ne možete trčati ujutro prije doručka, zamijenite ovu vrstu vježbanja drugom - napravite barem pedeset trbušnjaka, a zatim deset do petnaest sklekova.

Nakon kardio treninga istuširajte se toplim tušem, koji napokon završite naglom promjenom temperature vodeći ledenu vodu. Ovo će vas tonizirati i učiniti da se osjećate puni energije.

Preporučuje se: